Pantomimes

Pantomimes

Ősrégi és hazánkban még eléggé kiaknázatlan mozdulatművészeti ággal foglalkozom, melynek neve: PANTOMIM.

A pantomim szó jelentése: Mindent utánzó.

Pantomimes

A pantomim, helyesebben a mim eredetileg ókori görög és római színházi szórakoztatási forma, amelyben ismerős alakok és helyzetek gúnyos megjelenítése szerepelt, gyakran durva párbeszéd és nevetséges cselekedetek kíséretében. (Innen ered a mímelés, utánzás).

A mai pantomim a középkori színjátszásból, a commedia dell’artéből ered. (A commedia dell’arte (értsd: „hivatásosok színjátéka”) rögtönzött színjáték, mely a 16. század közepén alakult ki Itáliában.)

A fenti stílusban megvalósuló mai, már szavak nélküli, testmozgással, gesztusokkal, mutogatással jellemzett „néma”, de esetleg zenével kísért, sokszor egyszemélyes, néha többszemélyes előadás neve pantomim.

Ez a művészeti ág az emberi érzések, gondolatok legősibb kifejezési formája. A mimika, a gesztusok, mindenkor a legegyszerűbb, legkézenfekvőbb eszközei a kapcsolatok és információ rendszerek kialakításának. Főleg az emberi életből vett képeket, helyzeteket jelenítik meg a Pantomim Művészek.

Amennyiben Ön sokat utazik a nagyvilágban, láthatott már nagyobb városok utcáin ÉLŐ SZOBROKAT különböző jelmezekben. ( Barcelona neves utcája, a La Rambla többek között a pantomim művészekről is híres.) Ötletes, színes pompába beöltözve szórakoztatják a járókelőket és színt visznek a hétköznapok szürkeségébe.

Turisták által látogatott helyeken vagy fesztiválokon előszeretettel pompáznak és játszanak, itt készülnek a jobbnál jobb fényképek, amivel a nyaralásból hazaérve lehet büszkélkedni. Vagy, ahogy a hétköznapokban szokták mondani „ez iwiw gyanús kép lett”.

Mi van akkor, ha egy művész fejéből kipattan a szikra, és szeretné új formában megismertetni ezt a mozdulatművészeti ágat a közönséggel?

Tekintse végig weblapomat és meglátja!

Az utcán a pantomimes egy varázslatos hangulatot teremt hiszen olyan egyéniség amely könnyedén vesz fel karaktereket és arcokat, pluszban még rejtély is övezi őket.

Fesztiválra vagy bármilyen rendezvényre tökéletes választás egy mozgó „fehér arcú” vagy egy statikus élőszobor aki felel a hangulat fokozásáért, poénkodik az emberekkel és fotókat lehet készíteni vele!

 

Pantomimes

Hívjon most : +36 70 638 2649

Írjon most: magicteofil@gmail.com


További honlapjaink:

www.profirendezveny.com

Pantomimes

Pantomimes oldal vége.

Pantomimes művész fellépő megrendelés gyerekeknek műsor gyereknapra. Élő szobor speciális műsor rendelés, céges rendezvényre ötletek, céges családi nap Budapest Győr.